Haaveena pelastuskoira: ensi askeleet

Haaveena pelastuskoira: ensi askeleet

Pois alta risut ja männynkävyt, hän on täällä! Nimittäin saanko esitellä tulevaisuuden toivon nimeltään Ässä. Ässä on käyttölinjainen saksanpaimenkoirauros, joka on luonteeltaan reipas, sosiaalinen ja ahne järkeilijä. Hän on myös RiiPeKon blogin tämän ”Haaveena pelastuskoira” osion päätähti.

Meidän ensimmäinen yhteiskuva kotona.

Pelastuskoirakolta vaaditaan henkistä ja fyysistä kestävyyttä, motivaatiota, ongelmanratkaisukykyä ja sosiaalisuutta. Koiran ja ohjaajan yhteistyön tulee olla hyvällä pohjalla, joten suhteen rakentamiseen pitää panostaa.

Pennun koulutuspolkua olen miettinyt jo pidemmän aikaa paljon ennen pennun saapumista.  Olen ajatellut ensimmäisen vuoden painoituksen olevan luottamuksellisen suhteen rakentamisessa yhteistyön perustaksi. Koulutettavien asioiden jaksotuksen olen ajatellut jotakuinkin näin:

0-4 kk: sujuva arki, sosiaalistaminen

4-8 kk: harrastuskoiran pohjataidot sekä jäljen alkeet

8-12 kk: hallinnan harjoittelu sekä haun alkeet

Eräjorma lelunsa kanssa puskassa.

Kouluttamisessa ajatuksena on perustusten hyvä rakentaminen, eli pohjalla olevat taidot rakennetaan vankaksi perustaksi, joka kestää päälle koulutettavat asiat romahtamatta. Edeltävän kauden asiat kulkevat matkassa ja uuden kauden asioita rakennetaan siihen päälle välillä edeltäviin tarvittaessa palaten. Pyrin siihen, että pennun yksilöllisyys huomioitaisiin koulutuksessa, koska siten päästään helpommin hyviin tuloksiin. Se mikä toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella ollenkaan. Koiranlukutaidon harjoitteleminen ei mene koskaan hukkaan!

Saa nähdä miten onnistutaan. Seuraavassa postauksessa sitten kerron teille hieman meidän arjestamme ja harjoituksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *