Haaveena pelastuskoira: pieni harrastuskoiran alku

Haaveena pelastuskoira: pieni harrastuskoiran alku

Pieni harrastuskoiran alku harjoittelee ihan samoja asioita kuin muutkin koiranpennut. Sisäsiisteyttä, käytöstapoja, yksinolemista, puuhailua oman ihmisensä kanssa eli ihan arjen taitoja. Mutkaton sujuva arki on perusedellytys koiran hyvinvoinnille ja mitä stressittömämpää arki on sitä paremmin harrastuksetkin isompana sujuvat. Arkeen on hyvä panostaa ja miettiä miten arki tukee esimerkiksi koiran palautumista. Koiranpennulle kaikki on uutta ja hyvästäkin stressistä tarvitaan paljon palautumista.

Ässä näyttämässä söpöltä kesken meidän leikin.

Aloitimme kevythäkin vahvistamisen mukavaksi paikaksi heti kun pentu kotiutui ja hän saikin syödä sen osan ruoistaan siellä, mitä ei saanut taskusta koulutuksen yhteydessä. Tämän ideana on kantaa rauhoittumispaikkana ja reissaamista helpottavana tekijänä. Toistaiseksi tässä on onnistuttu, koska häkki on hänelle mukava turvapaikka missä viettää aikaa. Olemme käyneet myös paljon eri ympäristöissä totuttelemassa ottamaan torkkuja häkissä.

Ässä jäi hälyryhmän harjoituksenjohtajan sihteeriksi, kun minä osallistuin harjoitukseen.

Kontaktin harjoittelemisen aloitimme myös heti pennun kotiuduttua, koska se on todella tärkeä osa sujuvaa yhteistyötä koiran kanssa. Koira saa siis palkkaa aina kun ottaa katsekontaktia ohjaajaan. Tavoitteena rakentaa omaehtoisesti ohjaajaan kontaktia ottava koira. Myös luopuminen sekä omaehtoinen luopuminen on olleet harjoituslistan kärjessä luokse tulon ohella. Tästä ”pyhästä kolminaisuudesta” luopuminen, luokse tulo ja kontakti on hyvä lähteä rakentamaan yhteistä tulevaisuutta.

Ässä: ”kuulen kyllä”.

Ympäristötreenit ja sosiaalistumisharjoitukset aloitettiin jo heti pennun saavuttua. Olemme käyneet hengailemassa mitä kummallisimmissa paikoissa ja erilaisilla alustoilla. Näissä harjoituksissa yleensä olemme vaan fiilistelty paikkoja ja ihmetelty uusia asioita positiivisissa merkeissä. Kontaktista ja luopumisesta saa nameja ja välillä myös otettu hiukan happea taukomatolla treenien lomassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *