Mistä kaikki sai alkunsa?

Mistä kaikki sai alkunsa?

Riihimäen pelastuskoirat, eli tuttavallisemmin RiiPeKo, on juuri alkunsa saanut yhdistys, jonka tarkoituksena on tuottaa Riihimäen seudulle toimivia pelastuskoirakkoja auttamaan kadonneiden etsinnässä Vapaaehtoista pelastuspalvelua ja viranomaisia. RiiPeKolaiset ovat sekalainen sakki koiraharrastajia: toisilla on kokemusta ennestään pelastuskoiratoiminnasta ja toiset taas – kuten esimerkiksi allekirjoittanut – ovat aivan vihreitä näissä puuhissa. Kaikkia yhdistää kuitenkin rakkaus koiriin ja halu omalta osaltaan olla auttamassa kadonneita.

Kaikki sai alkunsa eräänä keskiviikkoiltana hieman ennen syyskuun puoliväliä vuonna 2018 Riihimäen paikallisessa, kohtuullisen räiskyvässä Facebook-ryhmässä. Eräs sittemmin tuleva riipekolainen kyseli mahdollisuutta harrastaa pelastuskoiratoimintaa Riihimäen alueella. Mahdollisuuksien sijasta keskusteluketjuun ilmaantui monia riihimäkeläisiä, pelastuskoiratoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä. Lopulta kiinnostuneiden kesken sovittiin tapaaminen Länsitien varrella sijaitsevaan kahvilaan.

Se lauantai, kun ensimmäisen kerran tavattiin, oli sateinen. Onneksi koiranomistajina se ei meitä säikäyttänyt, vaan paikalle kerääntyi juuri pöytään sopiva porukka tulevia riipekolaisia. Siinä sitten kahviteltiin, tutustuttiin, puhuttiin pelastuskoiratoiminnasta, koirista, ihmisistä, suunniteltiin ja innostuttiin. Kahvikupillisten lähetessä loppuaan – tai ehkä jo loputtuakin – meillä oli kuitenkin suunnitelma: meistä tulisi oma pelastuskoiraporukka, jopa yhdistys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *